- Förätt: morots/jordärtskockssoppa med saffransgrädde
- Varmrätt: filodegsrulle med god sallad
- Efterrätt: en helt underbar chokladsufflé.
Jag missade att fota den fina soppan som såg helt underbar ut i sina färger och hade en ljuvlig smak. Så den ska jag återkomma med igen här i bloggen med både bild och recept när jag tvingat Björn att laga den igen (och haft utfrågning om receptet :-) ). Här kommer i alla fall receptet på filodegsrullarna, detta är ett recept som man kan göra paj på också, men så här till nyår känns det ju såklart mycket lyxigare med rullarna:
- filodeg (ett paket)
- 3 ägg
- 500g keso
- 200g fetaost
- gröna oliver (med kärnor som man tar bort innan tillagning)
- 1 purjolök
- 1-2 vitlöksklyftor
- peppar och lite oregano
- olivolja
servering.
Servera med sallad på mangold, minitomater, gurka, paprika, rostade pinjefrön och torkade blåbär. Ringla över balsamico.
Den heeelt underbara chokladsufflén hittade Björn recept på i Karolines blogg som du kommer till här. Receptet är för 4 personer, men han stretchade det till 6 vilket räckte hur bra som helst. Han hade också köpt röda vinbär som dom skulle toppas med. Looki, looki ... hur gott ser inte detta ut :-)!?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar