- 3 dl vetemjöl (eko)
- 6 dl mjölk (eko)
- 3 ägg (eko)
- 0,75 dl sojamjöl (eko)
- 0,75 dl vetegroddar (eko)
- en ganska stor nypa salt
- 2 msk bregott (eko)
- 1 msk rapsolja (kallpressad eko)
- 0,5 msk linfröolja (kallpressad eko)
Blanda vetemjöl, sojamjöl, vetegroddar och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och blanda till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken, blanda, och i med äggen och blanda. Smält bregotten och blanda i oljorna. Häll allt i pannkakssmeten och blanda. Nu är det bara att sätta igång att steka! Jag brukar tillsätta lite bregott i stekpannan till första pannkakan, sen behövs inget mer. Servera dem nystekta med ekologisk jordgubbssylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar