Biffarna baserade jag på ekologisk, torkad sojafärs. Den är superbra och billig framförallt. Vår storpackpåse på ett kilo (som blir 4 kilo när den kokats) har räckt länge. Minns inte riktigt vad den kostade, men inte var det över en hundring i alla fall. Ekologisk och går att få tag på i de flesta välsorterade lite större matbutiker.
Nedan kommer receptet på de kryddiga biffarna och spenatsåsen jag serverade till.
- en skål färdigkokt sojafärs
- lök eller purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- två -tre stora nypor garam masala
- ordentligt med peppar, salt, koriander, spiskummin
- 1/2 dl kikärtsmjöl
- 1 ägg
Till biffarna serverade jag quinoa, äpplen och en superenkel och god, kall spenatsås.
Spenatsås:
Värm lite fryst spenat och låt svalna. Blanda i lite creme fraich, citronsaft, salt och peppar. Färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar