Min dotter och jag bestämde oss för att göra lite julgottigott idag att ha hemma och ge bort som presenter. Vi började med hallon- chokladmarmelad som jag gjort flera gånger tidigare. Den är så himla god till t ex nybakade scones eller kanske våfflor. Receptet hittade jag i Leila Lindholms
a piece of cake. Så sjukt goda grejer i hela boken för övrigt! Mycket enkelt att göra, och både sockret och chokladen ska så klart helst vara ekologiska och rättvisemärkta.
- 5 dl frysta hallon
- 4 1/2 dl muscovadosocker
- 75 g mörk kvalitetschoklad 70%
|
Blanda hallonen och sockret i en kastrull och låt sjuda i ca 15 min. Skumma av om det skulle behövas. Ta bort kastrullen från värmen och smält ned chokladen som är lite hackad. Låt svalna lite och häll sedan upp i desinficierade glasburkar (små, eller en stor!). |
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jag gjorde tre små burkar (ca 10cm höga), som diskades och ställdes upp och ner i ugnen i 120- 130 grader i en halvtimme innan de fylldes med den underbara marmeladen. |
|
Det blev väl en fin present? :-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar