Den här rätten är verkligen jättegod, och urlätt att göra! Jordnötssås har alltid varit en favorit i vår familj, och godast blir den såklart om man gör den själv av ekologiska råvaror. Den här rätten passar bra även för veganer!
- 1 paket Kung Markattans marinerade tofu
- broccolibuketter
- 15 cm strimlad purjolök
- små delade champinjoner
- en halv skivad halverad zuccini
Jordnötssås
- 1,5dl saltade jordnötter
- 1 burk kokosmjölk
- 1 msk limejuice
- en vitlöksklyfta
- chilipeppar, sojasås
Fräs grönsaker och tärnad tofu i en panna. Mixa jordnötterna till en grovkorning massa med lite kokosmjölk. Häll i jordnötsmassan, resten av kokosmjölken, och resten av ingredienserna till jordnötssåsen i en lite kastrull. Låt koka ett tag under omrörning och smaka av med mer limejuice, soja och chili. Servera tofun och grönsakerna med basmatiris och jordnötssåsen. Mmmmmmmmm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar