- 1 burk kikärtor
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1/2-1 kruka färsk koriander
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 tsk spiskummin
- salt och peppar
- 1/2 msk olivolja
- lite kallt vatten
- 1/2 halloumi
Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem med koriander, vitlök och oljan lite lätt med en mixerstav (gott om det blir lite hela kikärtor kvar). I med kryddor, kikärtsmjöl och en liten skvätt kallt vatten (ta inte för mycket så det blir en lös smet, det ska bli mer som en deg).
Tärna halloumin i ungefär buljongtärningstorlek. Ta en klutt kikärtsdeg och rulla till en boll, forma som en skål och stoppa i halloumin. Täck igen den och forma en lite platt biff. Stek dem i olivolja. Här serverade jag dem med morotspommes och fänkålstzatziki.
Det här receptet har tänkt be dig om! Tack för det, och tack för trevligt spontan-häng igår!
SvaraRaderaKram kram
Tack själv fina Lina, alltid lika kul att träffa dig!:-) Har gjort lite olika varianter av dem, hoppas dessa smakar!
SvaraRadera