En klassisk pesto är aldrig fel. Så himla gott till massa olika
rätter eller bara till en bit bröd! Brukar bli extra sugen på
det så här till våren när jag börjar få upp ögonen för all ljuvligt
doftande, färsk basilika. Pesto är ju ett grymt bra sätt att få i sig
massa bra fetter också som gör underverk för immunförsvar, hår, hud samt
gör dig pigg, glad och smart till och med!
Visst brukar vi köpa färdig många gånger, men det blir mycket godare
att göra själv. Man slipper tillsatser och kan hälla i de allra bästa
oljorna. Och det går både snabbt och smidigt att göra, inte ett dugg
meckigt faktiskt!
Samtliga ingredienser skall vara ekologiska såklart! :-)
- En kruka basilika
- 40 g parmensanost
- 0,75 dl olivolja
- 0,25 dl linfröolja
- En vitlöksklyfta
- En näve naturella pumpafrön
- En näve naturella cashewnötter
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät pesto. Strö över lite flingsalt och något varv svartpeppar. Färdigt!
Blir så himla sugen på att testa det du tipsar om, men har ännu inte gjort det och det är ju risigt men.......en vacker dag så. ☺
SvaraRaderaAllt du skriver om verkar ju så jättegott!
Kram på dig ♥
Christina