En vårdag som denna när det är regnigt, iskallt och allmänt vidrigt ute behövde vi en värmande god gryta med mycket näring. Spenat är verkligen min favorit i olika grytor, här i en härligt gul gryta som är helt vegansk. Alla produkter hittas lätt som ekologiska :-)!
- 1 paket tofu
- 1 påse babyspenat
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 plommonstor bit färsk ingefära
- 5 dl havregrädde
- 1-2 tsk garam masala
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 1/2 msk soja
- 1/2 msk pressad citron
- rapsolja
Mät upp alla kryddor och fräs dem sedan en stund med rapsolja i en järngryta. Tillsätt hackad vitlök, hackad ingefära och hackad lök och fräs en kort stund. I med havregrädden och låt koka en stund. Häll i soja och pressad citron. Tärna tofun och skölj spenaten och häll det i grytan. Låt koka en stund så allt blir varmt och spenaten går ned i grytan. Smaka eventuellt av med mer soja och pressad citron. Serveras med basmatiris eller chapatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar