måndag 9 januari 2012

Kryddiga biffar

Dagens lunchtips (om man råkar vara hemma) eller kanske som middag? Kryddiga soja-/kikärtsbiffar som jag slängde ihop igår till lunch. Fullspäckade med järn och proteiner, och riktigt smaskiga!

 Biffarna baserade jag på ekologisk, torkad sojafärs. Den är superbra och billig framförallt. Vår storpackpåse på ett kilo (som blir 4 kilo när den kokats) har räckt länge. Minns inte riktigt vad den kostade, men inte var det över en hundring i alla fall. Ekologisk och går att få tag på i de flesta välsorterade lite större matbutiker.

 Nedan kommer receptet på de kryddiga biffarna och spenatsåsen jag serverade till.

  • en skål färdigkokt sojafärs
  • lök eller purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • två -tre stora nypor garam masala
  • ordentligt med peppar, salt, koriander, spiskummin
  • 1/2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ägg
 Fräs hackad lök eller purjo och vitlök några minuter. Mixa färsen och kryddor lite lätt i en bunke med en stavmixer. Tillsätt ägg, kikärtsmjöl och löken och vitlöken och blanda. Forma till små biffar och stek i smör och olja.

Till biffarna serverade jag quinoa, äpplen och en superenkel och god, kall spenatsås.


Spenatsås:

Värm lite fryst spenat och låt svalna. Blanda i lite creme fraich, citronsaft, salt och peppar. Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar