onsdag 11 januari 2012

Heidis ekologiska pannkakor

Idag blev det pannkakor till middag. I vårt hem är det jag som steker pannkakor, och Björn gör ugnspannkaka. Man kan säga att vi har blivit lite av specialister inom var sin genre. Idag, stekta pannkakor, som jag boostade upp lite med extra nyttigheter. Alla ingredienser ska såklart vara ekologiska när man gör pannkakor.

  • 3 dl vetemjöl (eko)
  • 6 dl mjölk (eko)
  • 3 ägg (eko)
  • 0,75 dl sojamjöl (eko)
  • 0,75 dl vetegroddar (eko)
  • en ganska stor nypa salt
  • 2 msk bregott (eko)
  • 1 msk rapsolja (kallpressad eko)
  • 0,5 msk linfröolja (kallpressad eko)



Blanda vetemjöl, sojamjöl, vetegroddar och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och blanda till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken, blanda, och i med äggen och blanda. Smält bregotten och blanda i oljorna. Häll allt i pannkakssmeten och blanda. Nu är det bara att sätta igång att steka! Jag brukar tillsätta lite bregott i stekpannan till första pannkakan, sen behövs inget mer. Servera dem nystekta med ekologisk jordgubbssylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar