Varför vegetarian?


 • Det är mycket godare med vegetarisk mat!
 • Hälsoskäl; det är nyttigare med en vegetarisk kost. Vegetarianer drabbas mer sällan av t ex hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer.
 • Mindre gifter i maten; som vegetarian äter man mer mat som är längre ner i näringskedjan, vilket betyder att inte lika mycket miljögifter och tungmetaller hunnit samlas i maten vi äter, och sedan lagras av våra egna kroppar.
 • Köttindustrin; vill jag verkligen inte stödja! Den är hemsk på alla sätt och vis! Jag tycker att det är fel att plåga. Jag tycker att det är fel att döda.
 • Miljöskäl; Odling av vegetabilier kräver mycket, mycket, mycket mindre vatten och energi, och ger ifrån sig betydligt mindre kväveutsläpp. Ett kilo köttprotein kräver 50 000 liter vatten, samma mängd likvärdigt protein som framställs av soja kräver 300 liter vatten. På en hektar kan man producera 280 kg biff , eller 11 200 kg bönor. Tyvärr går 60-90% av all sojaodling idag i världen till att framställa djurfoder. 
 • Jag har inga vassa huggtänder som alla andra djur som äter kött har, och mina tarmar är också längre än hos alla andra djur som äter kött. Längden på tarmen är mer som hos djur som är gräsätare och/eller har en vegetabilisk kosthållning. Köttätare har korta tarmar så att köttet snabbare ska komma ut så det inte bildas förruttnelsebakterier i magen.
 • Om det plötsligt skulle komma hit en utomjordling som visade sig tycka att denne var överlägsen människan, så önskar jag att denne inte skulle behandla oss människor som vi själva behandlar andra varelser på denna jord som människan tycker sig stå över.

3 kommentarer:

 1. Om det vore så mycket godare med vegetarisk mat då undrar man varför det finns så många vego produkter som försöker efterlikna kött.

  // Johan B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom produkterna är ett bevis på hur normstyrd vår kultur och vårt samhälle är. Svårare än så är det inte :).
   / Heidi

   Radera
  2. Vad som är gott är relativt. Precis som med allt man har en åsikt om så är det bara pga tidigare intryck man fått via andra människor eller egna upplevelser.
   Eric

   Radera