torsdag 22 december 2011

Senapsaubergine

Det här är en senapsaubergine, baserad på ett klassiskt senapssillsrecept som jag hittade här, fast utan sill förstås:)! Använde aubergine som jag tidigare skalat, strimlat i lagom tjocka bitar, och kokat i kraftigt saltat vatten en kort stund.
  • ca 400 g aubergine
  • 1 dl vanlig senap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • salt och peppar




Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i oljan. Rör i dill och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Och rör slutligen ner auberginen. Förvara i väl rengjord glasburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar