lördag 24 december 2011

Rödbetssallad

Rödbetssalladen är ett måste på julbordet! Det är busenkelt att göra själv och mycket godare än färdiggjord som man köper i affären (för att inte tala om alla tillsatser man slipper). Ekologiska färdiga rödbetssallader är inte något man stöter på i varje vanlig mataffär direkt, men ekologiska rödbetor hittar man nästan överallt :-)! Jag tycker att det blir gott när man gör lite så här:

  • 8 kokta rödbetor
  • 1/2 msk hackad kapris
  • 1 msk söt/stark senap
  • 4 msk majonäs
  • 1 tsk äppelsidervinäger
  • 1 litet äpple
  • 1 burk creme fraiche






Grovhacka/skär de kokta rödbetorna och äpplet. Blanda de andra ingredienserna separat för att sedan röra samman med rödbetorna. Ställ i kylskåpet tills det ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar