tisdag 13 december 2011

Panerad tofu, ärtor, gräddfil och potatis


I dag blev jag sugen på den här klassiska maträtten som passar året runt. Gott och nyttigt, bland annat med massa proteiner och järn i tofun och ärtorna (som jag brukar ta rejält av, för att det är så gott). Gräddfilsåsen kan man ju variera ganska friskt. Idag gjorde jag den med hackad smörgåsgurka, purjolök och dill. 

Panerad tofu
  • 1 Tofu
  • Ströbröd
  • Olja,soja, citronsaft, lite hackad purjo och dill, peppar

Gräddfilsås
  • Gräddfil
  • Hackad smörgåsgurka, purjolök, dill
  • Salt, peppar och lite senap


Skiva Tofun och snabbmarinera lite i olja, soja, lite hackad purjo, citronsaft och lite dill.
Blanda alla ingredienser till gräddfilsåsen och ställ i kylen. Vänd tofun ordentligt i ströbröd. Stek dem i smör. Servera med kokt potatis, såsen, ärtor, citronskiva och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar