torsdag 22 december 2011

Curryaubergine


Det här är en curryaubergine som är gjord efter Mannerströms cyrrysillrecept, fast utan sill, med aubergine istället :)! Hittade receptet här. Den blev urgod såklart, och kan tänka mig att den kommer vara ännu grymmare om någon dag!

  •  400-500 g aubergine
  • 6 msk majonäs
  • 2 msk creme fraiche
  • 0,5 msk hackad kapris
  • 0, 25 strimlat äpple
  • 3 cm strimlad purjolök
  • 0,5 msk currypulver
  • 0,5 msk koncentrerad äppeljuice
  • salt
  • rapsolja
Innan jag satte igång hade jag skalat auberginen och strimlat i lagom tjocka bitar. Sedan kokat i kraftigt saltat vatten, hällt ut i durkslag, och låtit det svalna.

Börja med att fräsa på curryn i oljan en stund. I med äppeljuicekoncentratet och sen resten av grejerna. Jag hällde över allt i en skål och blandade i auberginen. In i kylen. Underbart gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar