tisdag 20 december 2011

Palsternackspommes med quornfiléer




När vi var i affären idag, så fick vi tag på riktigt fina gotlänska ekologiska palsternackor. Dessa underbara rotsaker är helt klart en favorit i vår familj! Det blev palsternackspommes och quornfileér till middag med lökcremé fraiche och ruccola!





  • Palsternackor 
  • Quornfiléer
  • soja
  • olivolja
  • vitlök
  • citronsaft
  • Creme Fraiche
  • Lök





Jag brukar snabbmarinera Quornfiléer genom att  klippa upp påsen lite grann som dom ligger i. Därefter hälla i olivolja, soja, citronsaft, en eller två pressade vitlöksklyftor och sedan veva i ett par varv svartpeppar. Knäpp igen påsen med en lite knippsa och gucka in marinaden. Sen får påsen ligga framme tills det är dax att steka.

Palsternackorna skalas och skärs i strimlor. Lägg i dem i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över som du rör ihop lite med händerna. In i ugnen som är 200 grader varm.

Sen görs såsen. Finhacka löken så fint du kan, blanda en Creme Fraiche och löken och lite salt och peppar. In i kylskåpet så det får gojsa ihop sig lite. Du kan med fördel göra såsen tidigare så blir den ännu godare.

Strax innan palsternackorna börjar kännas färdiga, så kan man börja steka på quornfiléerna. Glöm inte att om man värmer quorn för länge blir det lätt torrt. Servera allt tillsammans och lite ruccola med pumpakärnor och någon typ av balsamico är gott till. Smaklig måltid!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar