torsdag 8 december 2011

Goda glasnudlar

Glasnudlar görs på mungbönor och är både nyttigt och proteinrikt! Denna ännu nyttigare kombination blir dagens lunchtips. (Passar utmärkt även för veganer!)

  • Glasnudlar 
  • Fryst broccoli
  • Stora vita bönor (egenkokta frysta)
  • Purjolök
  • en tesked currypasta
  • pressad lime eller citron
  • en vitlöksklyfta
  • soja
  • liten klick sweet chili och jordnötter



Fräs fryst broccoli och frysta bönorna i lite olja och currypastan. Lägg nudlarna i en skål och häll på kokande vatten och en nypa salt. I med skivan purjo och vitlök i broccolifräset. När allt verkar lagom fräst borde nudlarna vara mjuka. Häll av vattnet och i med dem i fräset. Häll på soja, lime eller citron efter smak. Toppa med lite sweet chili och massa jordnötter. Mumsfilibabba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar