torsdag 16 februari 2012

Supergrönsakerna är nu i glasburkar!

Igår blev äntligen mina syrade grönsaker färdiga för att läggas i glasburkar! Det kändes så spännande att öppna locket till krukan ... hade det luktat ruttet, skulle det bara varit att hiva alltihopa i komposten, men det doftade syrligt och fräscht ... jiihoo!:-) Nu ska dom få mogna ett par veckor i kylskåpet (men dom var goda redan nu faktiskt). Än så länge äter vi köpta syrade grönsaker från Tistelvind, dom har min favvo surkål.

Helst ska man äta dessa renande nyttigheter varje dag! Dom är fullspäckade med vitaminer (bland annat rika på B12!). Mjölksyrebakterierna som är superduperbra för magen och immunförsvaret får man i sig massor utav om man äter grönsakerna. En endaste matsked surkål innehåller lika mycket mjölksyrebakterier som en liter filmjölk! Grönsakerna blir lättsmälta för magen när dom är syrade och sänker GI t på måltiden. Flera studier har också pekat på hur många barn som äter mjölksyrade grönsaker regelbundet har väldigt mycket mindre problem med allergier av olika slag generellt i jämförelse med barn som inte gör det. Det säger sig själv egentligen, bra mage ger bra immunförsvar, och därmed mindre allergier!

Glasburkarna ska vara väl rengjorda och steriliserade i 120 graders ugn upp och ner i en halvtimme. Lösa gummipackningar skall kokas i några minuter.Sen är det bara att proppa dem med grönsaker och sist hälla över sky så det täcker.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar