söndag 12 februari 2012

Nudelsoppa

I dag käkade vi mumsig nudelsoppa, efter önskemål från vår 4-åring. Hon älskar tofu som den här soppan innehåller. Att äta med pinnar har hon blivit riktigt duktig på eftersom hennes favvosnabbmat har varit vegetarisk sushi sen hon var en pytte parvel och precis lärt sig äta. Den här soppan känns god och nyttig nu i förkylningstider också!

  • 1 finstrimlad morot
  • 10cm finstrimlad purjo
  • Lite små broccolibuketter
  • 1 paket Kung Markattan tofu (naturell)
  • Glasnudlar
  • Citrongräs (jag hade på burk, men färsk är ju förstås att föredra)
  • Grönsaksbuljongtärning (endast ekologisk!)
  • Vitlöksklyfta och röd currypasta efter smak
  • Citronjuice, koriander, svartpeppar och soja.
  • Jordnötter
Häll allt finstrimlat i en gryta tillsammans med currypastan, vitlök och hackad citrongräs. Häll i vatten så det täcker, i med grönsaksbuljong, lite citronjuice och resten av kryddorna. Tärna i tofu och lägg i glasnudlarna. Låt koka en kort stund. Servera med hackade eller grovmalda jordnötter, soja och gärna lite färsk koriander om det finns hemma.Tillsätt mer currypasta om du vill ha den starkare, starkare, starkast :-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar