måndag 28 maj 2012

Ljuvlig aprikoskaka med fluffig vaniljgrädde


Idag gjorde jag en aprikoskaka som blev supergod. Det blir verkligen asgott med aprikoser och kardemumma ihop! Mmmm ... och till det, vispad fluffig grädde smaksatt med lite florsocker och riktig mörk vaniljpulver efter smak.


Aprikoskaka
  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 7-8 aprikoser
  • 1-2 msk socker
  • nymalen kardemumma
Smörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och smör fluffigt i en skål, tillsätt därefter ett ägg i taget. Häll i bakpulver, mjöl och mjölk och blanda. Häll det i formen.

Kärna ur och dela varje aprikos i fyra klyftor. Stick ned dem i smeten. Strö över nymalen kardemumma (alltid godast när kardemumma är nymalen/mortlad) och strösocker. In i ugnen längst ned på 175 grader i 35-40 min.


Vi hade ju faktiskt något att fira idag! :-)Björn är i princip färdig med sin uppsats ... färdigventilerad/opponerad på idag ... med endast lite formalia som ska fixas! Ta en till bit Björn, det är du verkligen värd, mer än värd!

1 kommentar:

  1. Klart att Björn är värd ytterligare en bit av kakan bara för att den var säkert supergod! ☺
    Du är ju också värd en extra bit bara för din "braiga" blogg med alla härliga recept! ☺
    Tuva också värd en extra bit bara för att..... hon är Tuva. ☺
    Kram på er ♥
    Christina

    SvaraRadera