lördag 9 juni 2012

Jordgubbssylt



Jordgubbar är så förbannat gott! :-) Dom är järn- och c-vitaminrika, och är ju verkligen underbara som de är, eller i alla former de kan lagas till som. Det finns en uppsjö av jättegoda ekologiska jordgubbssyltar och marmelader i affären, men inget går upp emot att servera pannkakor, vaniljglass, scones med hemmagjord jordgubbssylt.Det är lika gott varmt som kallt  (kanske varmt till vaniljglass). Känns också som man plockar lite husmorspoäng när man bjuder på det :-), trots att det är så sjukt enkelt att göra och går snabbare att få färdigt än att steka pannkakor.

Med detta recept behöver du inte oroa dig för att du måste sterilisera burkar och grejer för att undvika att det ska börja mögla vid förvaring ...  det behöver du inte eftersom alltsammans kommer att bli uppätet på några röda ;-)!
  • 5 dl jordgubbar
  • 1/4- 1/2 dl socker
  • 1/4 dl vatten
  • en pytte, pytte knivsudd malen kanel och/eller äkta vanilj
  • en lite skvätt citronsaft eller lime
Snoppa jordgubbarna och häll alla ingredienser i en kastrull. Koka en kvart eller tills allt är lagom tjockt (du kan mosa lite av jordgubbarna, men låt de flesta vara hela). Servera varm eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar