måndag 21 maj 2012

I Love Berlin!

Shit pommes frites vilken stad, jag älskar Berlin! :-) Hade aldrig varit där tidigare, och hade verkligen höga förväntningar.

Vi hann med att se och uppleva lite av flera stadsdelar under vår knappa vecka där. Det finns ju hur mycket som helst att se och göra eller ställen att hänga på! Det skulle nog inte gå att bli uttråkad om man bodde där. Jag skulle kunna bo där. Samtidigt som jag verkligen tycker det känns som en storstad med puls, så känns vibben väldigt lugn, trevlig och tillåtande.

Jag tycker det är helt underbart att strosa runt på gatorna och titta på hus, äta samt dricka gott och billigt. Trevligt med ställen som ett par på Kastanieallee, där det är "self service", man tar själv mat och sköter betalningen själv :-). Jag hade extremt svårt att hålla mig borta från butiker med hälsokost och naturlig hud- och hårvård. Härligt att se butikskedjor som är inriktade på bara ekomat på flera ställen! Ekologisk mat och hudvård är som bekant inte ovanligt i Tyskland.

Som vanligt, som alltid, där ställen och stadsdelar som det finns gott om vegetariska matställen i, betyder att området är kul och trevligt på många andra sätt också. Det slår aldrig fel ... så håll utkik efter vegoställena om du inte redan har dina favvoställen :-)!

Härliga och avslappnade cafét "Mauersegler" i Prenzlauer Berg med goda vegetariska grejer .


Vi besökte DDR-museét med massa intressant att se:

Kaffesubstitutblandning
DDR-kökJohn Blund och dom andra såklart


 
Deras rosa vattenledningar som syns lite överallt :-).
Toppen på det pampiga TV-tornet.
Lite murNågot sliten och krokig hållning efter mycket gående, med en påse ekogrejer under armen.

Syns snart igen Berlin! :-)

2 kommentarer:

 1. Fina bilder och Berlin verkar spännande, har inte varit där själv men din käre make (;) tipsade mig ju i söndags om att stan helt klart är värt besök.
  Vi får väl se........
  Kul att träffas i söndags, även om det blev en liten "snabbis".
  Kram på er hela familjen, hoppas vi ses snart igen! ☺
  Christina

  SvaraRadera
 2. Ja, ta dig en tripp dit om du kan!:-) Hoppas vi kan ses en lite längre stund i sommar, alltid så kul att träffa dig! Kram

  SvaraRadera