onsdag 14 mars 2012

Kikärtsbiffar med halloumifyllning

Ja, varför inte, jag tar ett till recept som innehåller halloumi när jag ändå är igång :-) ... nu blir det som fyllning i kikärtsbiffar, som jag också älskar.


  • 1 burk kikärtor
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1/2-1 kruka färsk koriander
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 1/2 msk olivolja
  • lite kallt vatten
  • 1/2 halloumi




Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem med koriander, vitlök och oljan lite lätt med en mixerstav (gott om det blir lite hela kikärtor kvar). I med kryddor, kikärtsmjöl och en liten skvätt kallt vatten (ta inte för mycket så det blir en lös smet, det ska bli mer som en deg).

Tärna halloumin i ungefär buljongtärningstorlek. Ta en klutt kikärtsdeg och rulla till en boll, forma som en skål och stoppa i halloumin. Täck igen den och forma en lite platt biff. Stek dem i olivolja. Här serverade jag dem med morotspommes och fänkålstzatziki.



2 kommentarer:

  1. Det här receptet har tänkt be dig om! Tack för det, och tack för trevligt spontan-häng igår!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Tack själv fina Lina, alltid lika kul att träffa dig!:-) Har gjort lite olika varianter av dem, hoppas dessa smakar!

    SvaraRadera