fredag 30 mars 2012

Pestoboosta dig!

En klassisk pesto är aldrig fel. Så himla gott till massa olika rätter eller bara till en bit bröd! Brukar bli extra sugen på det så här till våren när jag börjar få upp ögonen för all ljuvligt doftande, färsk basilika. Pesto är ju ett grymt bra sätt att få i sig massa bra fetter också som gör underverk för immunförsvar, hår, hud samt gör dig pigg, glad och smart till och med!

Visst brukar vi köpa färdig många gånger, men det blir mycket godare att göra själv. Man slipper tillsatser och kan hälla i de allra bästa oljorna. Och det går både snabbt och smidigt att göra, inte ett dugg meckigt faktiskt!



Samtliga ingredienser skall vara ekologiska såklart! :-)
  • En kruka basilika
  • 40 g parmensanost
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,25 dl linfröolja
  • En vitlöksklyfta
  • En näve naturella pumpafrön
  • En näve naturella cashewnötter
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät pesto. Strö över lite flingsalt och något varv svartpeppar. Färdigt!



1 kommentar:

  1. Blir så himla sugen på att testa det du tipsar om, men har ännu inte gjort det och det är ju risigt men.......en vacker dag så. ☺
    Allt du skriver om verkar ju så jättegott!
    Kram på dig ♥
    Christina

    SvaraRadera