söndag 15 april 2012

Filmjölkslimpa


Så gott med filmjölkslimpa, och den går blixtsnabbt att göra! Jag varierar den alltid beroende på vad som finns hemma i skafferiet. Nötter, frön, torkade frukter eller rårörda lingon är kanongott att ha i!

  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grovhackade osvavlade aprikoser 
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vete- eller dinkelmjöl
  • 1 1/2 tsk malen havssalt 
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk malen anis
  • 1 tsk malen fänkål
Värm ugnen till 200 grader. Blanda filmjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Häll över det i fil och sirapblandningen och rör ihop det. Täck en brödform med plåtpapper och lägg ned degen i den. Skölj handen i kallt vatten och bred ut blandningen lite i formen. Häll på lite havregryn. Grädda brödet i 45 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och ät! 

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Är allt bra? Hoppas på att det bara är en lång bloggpaus. saknar dina blogginlägg.

    /Amanda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Amanda:-D, snart är jag igång igen, lovar!:-)

      Radera