tisdag 10 april 2012

Härlig värmande spenatgryta med tofu


En vårdag som denna när det är regnigt, iskallt och allmänt vidrigt ute behövde vi en värmande god gryta med  mycket näring. Spenat är verkligen min favorit i olika grytor, här i en härligt gul gryta som är helt vegansk. Alla produkter hittas lätt som ekologiska :-)!

  • 1 paket tofu
  • 1 påse babyspenat
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 plommonstor bit färsk ingefära
  • 5 dl havregrädde
  • 1-2 tsk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 1/2 msk soja 
  • 1/2 msk pressad citron
  • rapsolja

Mät upp alla kryddor och fräs dem sedan en stund med rapsolja i en järngryta. Tillsätt hackad vitlök, hackad ingefära och hackad lök och fräs en kort stund. I med havregrädden och låt koka en stund. Häll i soja och pressad citron. Tärna tofun och skölj spenaten och häll det i grytan. Låt koka en stund så allt blir varmt och spenaten går ned i grytan. Smaka eventuellt av med mer soja och pressad citron. Serveras med basmatiris eller chapatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar